MASAL OKU - GENEL BAKış

masal oku - Genel Bakış

masal oku - Genel Bakış

Blog Article

Önemli olan yapıt kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese de kitap okumayı bırakamaz.

Ayrıca, bu ovada, masalların çocukların empati yeteneklerini kesinlikle vüruttirdiği ve maşeri değerlerle nite tanıştırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların evetşlarına isabetli, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz cebelarcıklarını ve zeban becerilerini geliştirmelerine katkı katkısızlar.

Niteliksiz ve anlaşılır zeban yararlanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.

Ayrıca, bu yazıda, masalların çocukların hissî zekasını ve sosyal becerilerini ne desteklediği ve sağtöresel değerlerin kavranmasına ne yardımda bulunduğu incelenecek.

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki çığır evetşantısında da mecelle okuyan bir can olabilmesi dâhilin mutlaka bu aldatmaışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona paradigma olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını suhuletle kazanacaktır.

Sonra, Olağanüstü Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi azıcık daha ilimlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Cet:

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri belde kıpkırmızı hun olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Bilge Dede’nin evinde gelen konuklara meleklerin görev etmiş olduğu, dalamak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut misafir, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Büyük baba’ye…

Bir varmış bir yokmuş, ilk mevsim içinde kalbur saman ortamında yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde yaşayan tavşan…

İşi görülen sağlamlığına kavuşan tilki bir teşekkür bile etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:

Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, masal oku demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o gün kimin tatlıca olduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar derunin rahatlatıcı bir macera, her sahife erinçli bir uykuya sahih atılan bir girişim olacak.

Report this page